QUÈ ÉS FREQÜÈNCIA MODULADA ?

Tot i portant audifons o implants coclears, en ambients sorollosos o quan la persona que parla es troba a certa distància, la majoria de persones amb pèrdua auditiva, presenten seriosos problemes a l'hora d'entendre el que se'ls està dient.

Un sistema de Freqüència Modulada (FM) és un dispositiu d'ajuda que consisteix en un micròfon o emissor (utilitzat per la persona que parla) i un receptor (que porta la persona amb deficiència auditiva). L'emissor, capta la veu de la persona que parla i l'envia al receptor, aquest al seu torn la transmet a l'audifon o implant coclear.

 El sistema permet que la persona amb dificultats d'audició pugui sentir directament al seu interlocutor encara que aquest no sigui relativament a prop i independentment del soroll que hi pugui haver a l'habitació (per exemple a classe).

La Freqüència Modulada també pot ajudar a persones que no necessiten audifons però que tenen dificultat per concentrar-se o captar determinats sons quan l'ambient és sorollós (nens amb dèficit d'atenció, hiperactivitat, persones amb transtorn del processament auditiu).